Appar som passar för små barn

Idag finns det ett stort utbud av appar som fungerar bra även för de allra minsta. Fördelen med barnvänliga appar är att de kan vara väldigt lärorika samtidigt som de är roliga att använda. I den här artikeln går vi igenom appar som är lämpliga för barn upp till fem år.

Bolibompa

I den här appen kan man spela skojiga spel som till exempel poppa ballonger, leka kurragömma och lära sig siffror tillsammans med bolibompadraken. Fördelen med den här appen är att man inte bara kan spela spel med den, man kan också titta på avsnitt från tv-programmet. Tanken bakom appen är att den inte bara ska vara rolig att använda utan också pedagogisk. Den är lämplig för barn upp till fem år men passar också bra för de lite yngre barnen. Den är dessutom helt gratis att använda och med hjälp av appens timer kan en vuxen anpassa hur länge barnet ska ha möjlighet att utnyttja appen.

Barnkanalen

Svt har en app som heter barnkanalen. Där finns mängder med barnprogram som barnen kan bläddra bland och den är dessutom gratis. Tack vare appens smidiga sökfunktion kan man lätt hitta och välja mellan olika program. Appen har dessutom en hel sektion med program som passar de yngre barnen. Där kan man till exempel välja att titta på programmen ”3 vänner”, ”Hej jycke” och ”Min lillebror” som alla är anpassade för den yngre publiken. En annan fördel är att man också kan ändra inställningar och fortsätta att titta på filmerna på andra språk som engelska och tyska. Dessutom kan man också välja att sätta en markering vid sina favoritvideor för att spara dem i en lista och titta på dem senare. För att få en bra standard på videorna bör man dock använda sig av Wi-fi-anslutning.

Pippis Villa villekulla

I den här appen får man följa med in i Pippi Långstrumps hus. Appen finns tillgänglig på flera olika språk och är lämplig för barn upp till fem år. Det kostar en liten slant men bjuder i gengäld på 20 olika spel med Pippi Långstrump och hennes vänner. Man kan till exempel välja att baka kakor i köket, måla sin egen tavla eller klä ut karaktärerna i roliga kläder. Känner man för att vara kreativ kan man också välja att göra sin egen musik. För att kunna använda appen behöver man ha minst iOS 8.0 installerat på enheten. I vissa av spelen kan man få tag på saker som man kan få nytta av i andra spel, som att hitta mer utklädningskläder att leka med. Pippi hänger med i villan medan man spelar och hon låter spelaren veta vad denne ska göra i varje rum. En stor fördel med appen är dess inställningar. Man kan till exempel välja att spela spelet helt ljudlöst. Det går också att starta om hela spelet om man vill börja om från noll. En annan fördel är att man inte måste klara ett spel för att kunna ta sig vidare till nästa.