Brännbollsleken

Jag gillar inte att spela brännboll.

Jagavskyr att spela brännboll. Det går ut på att en liten stenhård boll kommerfarande rakt emot en och att man på något sätt ska försöka få stopp på den,antingen med hjälp av en ynklig pinne av trä, eller ännu värre, genom att taden med händerna. Jag gillar inte när saker rör sig så där fort. Nu förstår nisäkert varför den här sortens brännboll, där man använder en ballong iställetför en boll, passar mig så bra. Den här dessutom helt rätt för små barn och förnybörjare i brännboll, som till skillnad från mig lär sig att älska den härsporten.

Superenkellek

Tillverka ett bollträ av något lämpligt som duråkar ha till hands, till exempel kartongrullen inuti en rulle hushållspappereller en hoprullad tidning som hålls ihop med tejp, eller försök att hittanågot annat som har lagom storlek och rätt form för att bli bollträ åt barn.Jag brukar tycka att stora tomma plastflaskor, sådana som läsk säljs i,fungerar bra. Skär till en lång plugg som passar i öppningen på flaskan och kanfungera som handtag. Linda litekraftig tejp kring öppningen och pluggen så att den sitter fastordentligt, och vips har du fått ett fiffigt bollträ. Du kan naturligtvis ocksåanvända ett bollträ av plast. Ge bollträt till ditt barn och puffa i vägballongen mot henne. Eftersom ballongen närmar sig så långsamt har hon gott omtid att sätta upp bollträt, slå till bollen och vänta in tillfredsställelsenöver att ha träffat rätt. Du och de andra deltagarna har gott om tid på er attfå fat i ballongen och under dess långsamma färd nedåt.

Så härgör du

Leken går ut på att låta ögonens iakttagelserstyra handens rörelser. I det här fallet går allt i slow-motion, och det gördet lättare för barnen att få händerna att utföra det som de vill. Om du villatt ditt barn verkligen ska inse det här kan du be henne att försöka träffaballongen samtidigt som hon tittar åt ett annat håll. Och sedan göra ett nyttförsök när hon tittar rakt mot ballongen. Det kommer att få hennes att förståhur viktigt det är att hålla ögonen på det man gör.

Lekenövar er i flera saker

Det finns alltså flera skäl till varför man kan ta en till synes enkel lek och göra den till en värdefull lektion för sitt barn. Men vi vill understryka att det viktiga med den här leken att göra den så lekfull som möjligt för barnet. Det ska alltid vara roligt att testa på nya saker och att leka sig fram till lärdom, och om du porträtterar det som ett test kan det snart bli så att barnet inte längre tycker att det är roligt och tappar intresset för leken och den värdefulla lektionen som hon står inför. Så håll det alltid lekfullt när du leker med ditt barn. För det är det absolut viktigaste.